Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

4 AUG KL. 10:00–6 AUG KL. 16:00 SM Beridet bågskytte – Bro Park för publik

6 augusti 10:00 16:00 CEST

|Återkommande Evenemang (Se alla)

One event on 6 augusti 2023 at 10:00

Varmt välkomna till Svenska mästerskapen i Beridet bågskytte 4-6 augusti på Bro Park.

Fredag: Teknikbana – Tower
Lördag: Fartbana – Raid
Söndag: Jaktbanan med 3D djur
Varmt välkomna hela familjen och upplev en annorlunda fartfylld hästsport.
För andra året i rad så arrangerar Nordupplands Bågskytteklubb årets Svenska mästerskap i Beridet bågskytte på Bro park första helgen i augusti 4-6/8. Upplands-Bro ryttarförening hjälper till under tävlingarna med stöd från Upplands-Bro kommun. Föreningen får även hjälp av olika företag som Renta i Bålsta, Sparbanken i Enköping samt Arrownet.
Fredag: Tower, huvudsponsor Renta i Bålsta.
Towerbanan är en teknikgren där ryttaren rider i galopp på en rakbana på 90 m. Ryttaren försöker skjuta så många pilar som möjligt på en större tavla som står i mitten. Tavlan är uppdelad och har en framåt vinklade tavla, en sidotavla och en bakåt vinklad tavla. Tidsgränsen på Tower 90 m är 18 sek.
Lördag: Raid, huvudsponsor Sparbanken i Enköping.
Raidbanan är en fart och precisionsgren där ryttaren rider i full gallop på en rakbana 90-150 meter och skjuter endast en pil per tavla. Varje ekipage gör vardera 6 löp. 2 löp på 2 tavlor, 2 löp på tre tavlor och 2 löp på 5 tavlor. Tidsgränsen på Raid 90 meter: 14 sek. 150 meter: 22 sek.
Söndag: Jaktbanan, huvudsponsor Arrownet.
Jaktbanan rids i en slinga på ca 700 meter, där det finns ca 25 måltavlor/3D djur, en pil per tavla räknas. Banan kan liknas en fälttävlandsbana med måltavlor eller 3D djur och kan även innehålla hinder. Jaktbanan kan ridas på ett fält eller i en skog och i vissa fall kan den även vara ostängslad. Banan innehåller blandade mål i olika riktningar. Jaktbanan kan innehålla större tavlor för långskott och även mål på ”fel sida”. Jaktbanan är en gren som kräver stor planering av ekipaget och den ställer verkligen samspelet mellan häst och ryttare på sin spets.
De tävlande som i år kommer till Bro Park kommer från hela landet från norr till söder för att deltaga i årets upplaga av Svenska mästerskapet. Några av de tävlande tävlar i en öppen klass som även hålls denna helg. Flera av dem tävlande under SM är med i svenska landslaget och de har även tävlat en hel del utomlands, med flera EM och VM medaljer i bagaget. Sverige är en av topp nationerna inom denna sport. Så varmt välkomna till Bro Park i helgen för att se och uppleva en spännande och lite annorlunda hästsprt.

Detaljer

Datum:
6 augusti
Tid:
10:00 16:00
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

NORDUPPLANDS bÅGSKYTTEKLUBB
Telefon:
+46 70 610 46 76
E-post:
nubagskytteklubb@gmail.com

Plats

Bro Park
Önsta Allé 1
Bro,
+ Google Map