Weekend på Möja

möja

Weekend på Möja

Ta med vännerna på en härlig helg ut till Möja! Här kan ni ta en cykeltur, åka kajak i skärgården och äta gott på Wikströms Fisk.

Möja är en ”året runt ö”. Det är lika fint att vara här på vintern som på sommaren. Möja ligger geografiskt ganska exakt mitt i skärgården, med innerfjärdarna norr om Värmdö i väst och en egen skärgård i öst med Björkskär längst ut mot öppna havet. Det är en av de största öarna och här bor nästan 300 människor året runt.

Ön är perfekt för upptäcktsfärder av olika slag. Det går att hyra cykel både i Berg på södra delen och i Ramsmora längre norrut. I Berg kan man också hyra kajaker och ge sig ut i den vackra och skyddade Möjaskärgården med fina vikar och skyddade små skär. Det finns markerade vandringsstigar på ön. Det finns gästhamnar i Kyrkviken, Löka och i Långvik. Möjas stränder är ganska otillgängliga för bad och inga fasta badplatser finns. Bastu finns på Ostholmen. Där finns också en Öppen bod där det går att övernatta.

Det finns numera även ett nytt året runt öppet museum, Roland Svensson museum vid Ramsmora brygga. Besök rolandsvenssonsallskapet.se

Ta lunch på mysiga Wikströms Fisk, en familjeägd restaurang som funnits sedan 1990. wikstromsfisk.com

Det finns två matbutiker på ön, den ena är endast öppen Maj- September.

Ni kan välja mellan två åretrunt öppna, lite större ställen för boende nere i Berg. Det ena är Möja Vandrarhem, de är medlemmar i STF. boka@mojavandrarhem.se. Det andra är  Möja Värdshus. boka@mojavardshus.se