HONUNG, ÄGG OCH EKOLOGISKA GRÖNSAKER

Albrunna Gårds ägare på rad

Ålbrunna gård är en liten gård i utkanten av Stockholms län i Upplands-Bro kommun. Vi säljer honung från egen bigård och ägg från våra frigående höns. Vi säljer också en del egenodlade ekologiska grönsaker.

Honung är en ren naturprodukt som kan variera i smak färg och konsistens. Den svenska honungen säljs i regel som fast honung. All honung är flytande som nyslungad men vår svenska honung kristalliserar efter en tid, därför röres den till en mjuk – fast konsistens, innan den kristalliserar av sig själv och då blir grynig. Av oss kan du köpa nyslungad honung till och från under sommarmånaderna. Den är underbart god att ringla över jordgubbar eller i yogurten. Den kommer bäst till sin rätt om  den förbrukas innan den kristalliserat.

ÅLBRUNNA HONUNG

Olika sorters honung

Vi slungar honung flera gånger varje sommar och därför har vi olika sorters honung beroende på var bina hämtat sin nektar.

Försommarhonungen brukar vara en mycket ljus mild honung som blir mångas favorit. Den slungas någon gång i juni. Bina har hämtat sin nektar i bl a fruktträdens blommor, i hallonblom och maskroser och mycket annat som blommar på våren och försommaren.

I juli blir det, om vi har tur, lindhonung. Då fylls slungrummet av en ljuvlig doft som vi närmast kan beskriva som pepparmynta. Lindhonungen är den bästa ”förkylningshonungen” och har t o m ännu bättre antibakteriella egenskaper än vanlig honung.

Ibland blir det bladhonung. En mörk, lite syrlig, karamellaktig honung med karaktäristisk smak. Årets sista slungning sker någon gång i augusti.

Välkomna och kontakta oss innan ni tittar förbi då vi inte har några särskilda öppettider!

ÅLBRUNNA GÅRD

Ålbrunna Gård, Ålbrunnavägen, Bro, Sverige


Ålbrunna Gård, Ålbrunnavägen, Bro, Sverige

Get Directions