SMULTRONSTÄLLEN

Birgitta
Dickson

“På hösten njuter man av de vackra gula höstlöven och de vackra solnedgångarna”

Strandpromenaden vid Lillsjön – träbryggorna ger året om en underbar och alltid omväxlande promenadväg. På sommaren ser man fullt med glada badande barn, personer som metar, ror, paddlar eller SUP. 

På hösten njuter man av de vackra rödgula höstlöven och de vackra solnedgångarna. Om vintern är det dags för skridskor, skidor och promenader över isen. En och annan pimplar fisk i en vak. Sedan kommer våren med islossning och alla häckande sjöfåglar.
Rösaring – med sin processionsväg från vikingatiden och gravrösen som kan vara ända från bronsåldern. En magisk kultplats som även innehåller den labyrint som gett platsen dess namn. I den omgivande skogen kan man vandra och drömma sig bort.

Vid Örnäs gård – alldeles invid Örnässjön, promenerar man bredvid hagar fyllda av lekfulla islandshästar i vacker natur. Efteråt tar man gärna en fika med hemlagad paj i den rustika serveringen. Så fort vårsolen börjar värma sätter man sig gärna ute med sitt kaffe och njuter av våren.


Petjos Café – i Kungsängens centrum, har väl allt vad ett café ska innehålla? Eget bageri, läckra bakverk, matiga sallader och värmande soppor. Därtill en otroligt välkomnande atmosfär och mysig inredning.
Hälsofabriken – samlingspunkten för friskvård i Brunna. Ett stort och välutrustat gym, flera olika terapeuter som ger dig behandling, massage, träning och vackra naglar. Prydligt, välskött och med ett personligt mottagande.

Birgitta Dickson

Mina TIPS!

Rösaring

Med sin processionsväg från vikingatiden och gravrösen som kan vara ända från bronsåldern. En magisk kultplats som även innehåller den labyrint som gett platsen dess namn. I den omgivande skogen kan man vandra och drömma sig bort.

Lillsjön

Träbryggorna ger året om en underbar och alltid omväxlande promenadväg. På sommaren ser man fullt med glada badande barn, personer som metar, ror, paddlar eller SUP.

Örnäs Gård

Alldeles invid Örnässjön, promenerar man bredvid hagar fyllda av lekfulla islandshästar i vacker natur. Efteråt tar man gärna en fika med hemlagad paj i den rustika serveringen. Så fort vårsolen börjar värma sätter man sig gärna ute med sitt kaffe och njuter av våren.

Petjós Café

i Kungsängens centrum, har väl allt vad ett café ska innehålla? Eget bageri, läckra bakverk, matiga sallader och värmande soppor. Därtill en otroligt välkomnande atmosfär och mysig inredning. Hälsofabriken – samlingspunkten för friskvård i Brunna. Ett stort och välutrustat gym, flera olika terapeuter som ger dig behandling, massage, träning och vackra naglar. Prydligt, välskött och med ett personligt mottagande.

Scroll to Top