SEVÄRDHETER

Kvistabergs
observatorium

Det äldsta fungerande observatoriet i Stockholms län beläget på sin ursprungliga plats. Observatoriet har gett namn till asteroiden 3331 Kvistaberg, som upptäcktes 1979 av Claes-Ingvar Lagerqvist.Det första observatoriet på Kvistaberg uppfördes 1918–1919 av Nils Tamm för privat bruk.

gravfältet vid asker

Besök bronsåldersgravarna vid Asker på Lennartsnäshalvön utanför Kungsängen i Upplands-Bro. Vid Asker låg sannolikt Lennartsnäshalvöns första bosättning från äldre järnåldern. Här kan man idag se gravrösen från bronsåldern. Rösena hör till Mälardalens större rösen med diametrar mellan 15 och 17 meter

Frölunda
Natureservat

Frölunda naturreservat med sin fina badplats är ett utmärkt utflyktsmål på cykelavstånd från Kungsängen. Naturreservatet bildades för att bevara ett uppskattat friluftsområde med karaktäristisk natur åt dig som besökare.

Lillsjön-Örnässjön
naturreservat

Lillsjön-Örnässjöns naturreservat är ett välbesökt område nära Kungsängen med fina skogar, jordbruksmark och badplats. I naturreservatet hittar du Lillsjön och Örnässjön.

BROÄNGARNAS
NATURRESERVAT

Broängarna är ett område med strandängar och hagmarker några kilometer sydost om Bro. Området är ett av Stockholms mest fågelrika. Dessutom är Brovikarnas mjukbottenområden viktiga yngelkammare för fisk och sällsynta vattenväxter.

RÖSARINGSÅSENS
NATURRESRVAT

För dig som är intresserad av både kultur, historia och natur är Rösaringsåsens naturreservat ett trevligt utflyktsmål. Här finns både unika fynd från järn- och bronsåldern samt sällsynta växter och insekter. Rösaringsåsen, som ligger ungefär fem kilometer sydväst om Bro, är ett Natura 2000-skyddat område.

Hällkana

Gillar du att kombinera bad med löpträning, bollspel eller grillning? Besök Hällkana! Här finns badplats med badbryggor, flera grillplatser och ett tillgänglighetsanpassat grillhus. För den aktive finns stora ytor för lek, beachvolleybollplan, ett tre kilometer långt elljusspår och vandringsleder. För badsugna hundar finns det en särskild hundbadplats.

Lejondals
naturreservat

Vill du bada, plocka svamp och bär eller övernatta i vindskydd? I Lejondals naturreservat kan du göra allt det och mycket mer. Reservatet har främst bildats för du lätt ska kunna komma ut och njuta av naturen. I reservatets västra del ligger Lejondalssjön med sandstränder och klipphällar. Området ligger cirka fyra kilometer nordost om Bro centrum.
Scroll to Top