SMULTRONSTÄLLEN

Faruk
yildiz

“Mitt hjärta finns i BRO”

Bilden illustrerar Faruk Yildiz, ägare av Brogrillen i Upplands-Bro. Han håller i en tunnbrödsrulle.

Jag tog mitt första steg in i restaurangvärlden som diskare på gamla Brobaren efter att ha kommit till Sverige från Turkiet 1983. Snabbt arbetade jag mig upp och blev både pizzabagare, kock och servitör 1985. Ett år senare, 1986, förverkligade jag min dröm genom att köpa hela Brobaren och dess fastighet i början av Köpmanvägen.
Med många år av hängivet arbete och ovärderlig erfarenhet kände jag atdet var dags för en ny utmaning. Jag tog det stora steget att sälja fastigheten och lämna Brobaren för att ge mig in i ett nytt äventyr. Trots beslutet att gå vidare var det svårt att lämna det ställe där jag byggt mitt livsverk. 

Jag kände mig djupt förknippad med Bro och dess invånare. Så, istället för att ge upp mitt band till samhället, bestämde jag mig för att stanna och skapa något nytt – Grillbaren.
Grillbaren markerade en nystart för mig. Jag ville skapa en plats där alla kunde känna sig välkomna och som sitt andra hem. Här erbjuder jag ett brett utbud av maträtter, från klassiska korvmoj till innovativa rätter med nyskapande inslag. Med min passion för mat ville jag dela min kärlek till kulinariska upplevelser med alla som kom dit. Grillbaren blev snabbt en stor framgång, och jag vann många utmärkelser för mitt engagemang inom sociala medier och mitt stöd för välgörande ändamål samt satsning på ungdomars trygghet i området.

Människor reste från hela Sverige för att smaka på de goda tunnbrödsrullarna, gjorda med egentillverkat mos, varmt smörat tunnbröd och högkvalitativa ingredienser. Tillsammans med kocken Erik Videgård utvecklade jag ännu fler spännande recept på tunnbrödsrullar för att göra rätten ännu mer lockande. 

Under 2021 var det dags för en ny förändring igen, att stänga Grillbaren i de ursprungliga lokalerna på ca 30 kvm. En flytt skedde istället till Bro Centrum 31 till lokaler som har ungefär tio gånger mer gästyta. Inredningen är klassisk amerikansk dinerstil och även köket har fått sig ett rejält lyft vilket möjliggör ännu fler spännande rätter. Under fyra på varandra följande år har jag och min restaurang Brogrillen stoltserat med titeln “Sveriges godaste tunnbrödsrullar”.
Jag är inte bara en framstående restaurangägare utan också en stolt make till en underbar kvinna och en stolt far till tre fantastiskt fina barn och 5 barnbarn

Faruk Yildiz

Mina TIPS!

Floristhörnan
Stationshuset

Ett underbart café och florist i en historisk lokal, med en hemtrevlig känsla.

Hällkana

Fint naturreservat som är perfekt att ta en promenad i när man behöver en lugn stund, att gå förbi så man ser slottet över vattnet rekommenderas!

Lillsjön
bergstoppen

En utsiktsplats där man ser många mil, särskilt fint på kvällen!

Scroll to Top