VÅRA
MEDLEMMAR

Visit upplands-Bro

Nedan presenteras samtliga av våra medlemmar och stödmedlemmar i besöksnäringens Visit Upplands-Bro. 

Visit Upplands-Bros syfte är att utveckla besöksnäringen i Upplands-Bro genom att bl.a. initiera, driva och stötta olika projekt och aktiviteter som utvecklar företag och föreningar med intressen inom besöksnäringen.

Föreningen har idag ca 40 medlemmar som representerar både närings- och föreningslivet i Upplands-Bro. Alla aktörer som direkt eller indirekt arbetar med besöksnäring är välkomna som medlemmar.

Vill du också synas här och på hemsidan!?

Petjós Café

Petjos är ett klassiskt Café, konditori & bageri i Kungsängens centrum. Hos oss kan du komma förbi tidigt på morgonen för en mysig frukost, färskt nybakat bröd, äta en underbar lunch från vår meny eller sätta dig och koppla av hela eftermiddagen med en god kopp kaffe och något gott från vårat bageri. 

Stämningen inne på Petjos är alltid på topp och du kommer aldrig lämna cafét utan ett leende på läpparna. Allt som finns på menyn och i våra montrar görs på plats i vårat kök och bageri. Inne i bageriet hittar du alltid spännande och nybakat bröd du kan köpa med dig hem! Vi kan dessutom hjälpa till med catering till festen där vi erbjuder tårtor, smörgåstårtor och 2 olika mat menyer! Välkomna in till oss här på Petjos Café, Konditori & Bageri.

Dani & Maykel

BRO PARK

BRO PARK ÄR EN STILREN OCH MODERN GALOPPBANA OCH TRÄNINGSANLÄGGNING FÖR GALOPPHÄSTAR I VACKER PARKMILJÖ.

Bro Park invigdes 2016 och är Europas nyaste galoppbana. Här kan du se Sveriges snabbaste galopphästar göra upp på galoppbanan samtidigt som du intar en god lunch, umgås med familj och vänner och knyter kontakter i en vacker miljö. 

Restaurangen på Bro Park håller hög klass och drivs av Stockholm Catering. Måndag till fredag serveras dagens lunch och när vi har galopptävlingar serveras det varierat mellan buffé och två- och trerätters menyer. Från restaurangen har man förstklassig utsikt genom panoramafönster ut mot hela tävlingsovalen. Arenan erbjuder även moderna konferensmöjligheter på såväl tävlingsdagar som vardagar. I den gamla herrgården är det champagnemingel för sponsorer och hästägare under våra största tävlingsdagar.
Varmt välkommen!

 

Anna Öhgren med personal

Bro Hof SLOTT

Bro Hof Slott har två av Europas bästa golfbanor, The Stadium Course och The Castle Course.
The Stadium Course är ritad av Robert Trent Jones Jr och banan har varit rankad nr 1 i 13 år. Den är rankad nr 100 i världen av Platinum Clubs of the World 2018 – 19 och rankas som en av Europas allra bästa banor. Dessutom har den stått som värd för Nordea Masters på European Tour vid totalt 5 tillfällen.


The Castle Course är även den ritad av Robert Trent Jones Jr och har en liten annan karaktär än The Stadium Course. Givetvis håller även denna banan yttersta kvalitet! Det som utmärker sig mest är väl tilltagna ”playable wasteareas” som är strategiskt placerade och hålen kantas av det vackra höga gräset Aurora Gold. Banan rankas som en av Sveriges allra bästa banor, och för både medlemmar och gäster är det en ynnest att kunna välja mellan The Stadium Course och The Castle Course som är två helt unika golfbanor.

Bro Hof Med personal

HÄLSOFABRIKEN

HälsoFabriken är Upplands Bros mest kompleta och mest bemannade friskvårdsanläggning. Utöver en träningsanläggning på 500 kvm har vi dessutom naprapater och massörer med olika inriktning, rehab och medicinsk träning, medicinsk fotvård, nagelvård, fransar och bryn, vaxning, koppning med mera.

Träning: Alla dagar 05 – 24
Reception:
Mån 14 – 20
Tis 11 – 20
Ons 14 – 20
Tor 11 – 18
Fre 11 – 18

Varmt välkomna!

 

Hasse Arleklint

Golden Cave

Välkommen till Golden Cave – Kungsängens främsta fine dining-upplevelse. Här väntar en kulinarisk resa i exklusiv miljö, där noggrant utvalda råvaror blir konstfulla rätter som förför dina sinnen. Inspirerade av globala kök serverar vi med elegans och stil. Hos oss skapas inte bara mat, utan minnen. 

Vi är mer än en restaurang – en gyllene oas där smak, skönhet och lyx förenas. Upplev en förtrollande gastronomisk stund på Golden Cave.

Emin Er

ACCROPARK

Besök höghöjdsbanan i Bro med vänner, kollegor eller familjen! Äventyr och spänning som utmanar och låter er uppleva något annorlunda tillsammans. Bokas genom att ladda ned appen ”Accropark”.

Bland trädens kronor och stammar går Accroparks höghöjdsbana i Bro. Banorna har olika svårighetsnivå och banorna får inte användas utan certifierad instruktör på plats. Det är strängt förbjudet att åka utanför öppettiderna.

Våra instruktörer är alla specialutbildade i säkerhet vid aktiviteter på höjd. Vi hoppas få se er hos oss och ni kommer definitivt få en riktigt spännande upplevelse!

Varmt välkommen!

Accropark med personal

BROGRILLEN

Här kan du få en riktigt god hamburgare eller tunnbrödsrulle!
Brogrillen drivs av Faruk som varit verksam i Bro i många år och nu i ny fräsch lokal i Bro centrum! Här kan man få hamburgare i olika former samt tunnbrödsrullar och lite annat gott.

Familjärt med många stamkunder och med den kända ”Videgårdsrullen” på menyn som fått namn av den celebra kocken Erik Videgård.
Välkommen!

Faruk Yildiz

Tatakai KYOKUSHIN KARATE

Välkommen att träna Kyokushin Karate i Bro norr om Stockholm! Tatakai Kyokushin är en växande Kyokushinklubb som startades 2018 av sensei Nina Engqvist 3 Dan och My Pasanen 2 Kyu.

Vår målsättning är att just du ska känna dig välkommen och att du utvecklas och finner glädje i att träna utifrån dina egna förutsättningar. Nu har vi också möjlighet att erbjuda tolkhjälp. En fantastisk möjlighet för våra nya svenskar att kunna ta del av idrottsrörelsen.

Nina & My

BRO CENTRUM

Vi finns precis mitt i Bro och till oss är det nära.
I Bro Centrum finns det mesta du behöver i vardagen såsom apotek, matbutik, frisör, café och restauranger.
Vi har också gym, massör, vårdcentral, tandläkare, skomakare, simhall och sporthall.
Helt enkelt det mesta, och nära. Vi ses!

Vi genomför allt från fartfyllda och roliga äventyrstävlingar till lugna och gruppstärkande arrangemang.

Upplands-Bro Hus med personal

BLOMRANKAN

Hos Blomrankan är dina önskemål och behov vår utmaning. I våra hemtrevliga lokaler hoppas vi att du hittar inspiration och finner glädje till en vackrare vardag!
Blomrankan öppnade sina dörrar för första gången 1996 och har med glädje sett butiken växa. Idag omfattar vår kundkrets såväl privatpersoner, företag och organisationer. 

Till oss kan du vända dig med önskemål om blommor till alla tillfällen. Vi ger dig den hjälp du behöver. En enkel, vacker ros eller ett stort arrangemang? Eller kanske en plantering med succulenter? Vare sig du har en idé eller vill ha mer information om blommor, modeller eller priser är du välkommen att kontakta oss eller titta in.

 

Mirja-Liisa Sandberg

Bro BÅLSTA GK

Bro Bålsta GK är en hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna, anpassad till det nordiska klimatet. 18-hålsbanan med generösa fairways och stora ondulerade greener. Förlåtande för ett och annat snett utslag men krävande ju närmare hålkoppen du kommer. 

9-hålsbanan med omväxlande par-3 och par-4 hål, smalare från tee med utmanande greenområden där tekniken är viktig.
På Bro Bålsta GK fostrades även vår tids största golfstjärna på damsidan, Annika Sörenstam.
Banan upplevs som vacker, generös och rolig att spela, trots att du får brottas med ett eller annat halvblint slag. De ondulerade greenerna brukar upplevas som lätta att träffa men svårputtade. Är du inte på rätt del av greenen har du bara skjutit upp utmaningen.

Oliver May med personal

Golfstar KUNGSÄNGEN

Kings Course invigdes år 1993.
Två år senare började det omfattande arbetet med att bygga om banan till en mästerskapsbana.
Arbetet slutfördes år 1998, samma år som Kungsängen Golf Club för första gången stod värd för Scandinavian Masters.

På Kings Course kan amatören möta den professionella spelaren på lika villkor eftersom det skiljer avsevärt i längd mellan klubbtee och backtee på de flesta av hålen. Stora ondulerade greener i kombination med strategiskt placerade bunkrar gör Kings Course till en riktig utmaning där du ska känna dig stolt om du spelar på ditt handicap.

Golfstar med personal

Sköna Trädgård

Sköna Trädgård startade 2006 i Hässelby av Marion Strandberg som fortfarande driver företaget.
2010 flyttade företaget till Bro där det har sin verksamhet i dag.

Vi uför nästan allt inom trädgård och utemiljö för företag, ambassader, brf föreningar samt privatpersoner.
Idag håller vi till på Säbyholm utanför Bro där vi också sköter om parken och alla Brf:er runt omrkring Säbyholm.

Vi är ett litet gäng som inte räds stora utmaningar. Vi lägger stor vikt vid personlig kontakt med våra kunder och är stolta över att all vår personal har relevant utbildning eller gedigen erfarenhet.

Marion Strandberg med personal

Floristhörnan STATIONSHUSET

Stationshuset i Bro har vaknat ur sin Törnrosasömn! Det gamla stationshuset, byggt under den senare delen av 1800-talet, bjuder på en mysigt välkomnande och trivsam miljö.

I den gamla väntsalen finns kakelugnen kvar och i butiksdelen bjuder den gamla biljettluckan på en hel del nostalgi. I caféet kan du fika på något gott, äta glass samt avnjuta en lättare lunch. Stationshuset, som drivs av Floristhörnan i Bro, inrymmer förutom café också en butik med blommor, presenter och kläder.
Välkommen!

Maria Brofalk med personal

ICA SUPERMARKET BRO

Mitt inne i Bro Centrum ligger den lokala matbutiken ICA Supermarket Bro. En välsorterad och trevlig butik att handla sina matvoror i, med en personlig service. 

Här finner du allt ifrån tårtbottnar till frukt och färdiga rätter.

Varmt välkommen in till oss!

Örjan Josefsson med personal 

Kvarnnibble gård & musteri

På Kvarnibble Gård kan du handla närproducerat i gårdsbutiken. Varför inte också ta en titt på gårdens baggar eller hästar som betar i hagen precis intill butiken?

Kvarnibble Gård drivs av Anna och Henrik Tesch och har funnits i familjens ägo i fyra generationer. På gården hittar du grönsaksodlingar, djur, en gårdsbutik och ett musteri. Gården har även en fullständig ridanläggning med spannmålsproduktion.
Gården har egna produkter såsom lammkött, grönsaker och äppelmust tillsammans med noga utvalda närproducerade varor. Kvarnibble Gård samarbetar med många lokala mathantverkare och gårdar och målet är att du skall kunna handla en hel middag här där allting är småskaligt och närproducerat.

Anna & Henrik 

EKEBY I BRO

Ett naturnära och familjärt semesterboende, nära till storstadspulsen endast 30 minuter från Stockholm.
Sov gott i vårt tvåbäddsrum Amorosa med egen ingång, toalett, dusch och bastu. Vi erbjuder övernattning för upp till sju vuxna i tre olika rum. Discovery och Family ligger en trappa upp på övervåningen medan Amorosa ligger på entréplan.

Njut av en god frukost i matsalen innan du drar vidare på ditt äventyr.
Du kanske vill njuta av lugnet i vår historiska miljö, vandra i våra förfäders fotspår vid Rösaring, bada i Mälaren, rida islandshäst hos Ojans Islandshästar, spela golf på någon av våra närmaste golfbanor, Bro Hof och Bro-Bålsta GK, eller uppleva fartfyllda galopptävlingar på vår nya galoppbana Bro Park. Allt detta och mycket därtill inom 10 minuters avstånd.
Varmt välkomna!

Marianne 

Happy Tammsvik

– Vi tar humorn på allvar
Det sprakar av färg, sjuder av liv, ångar av kreativitet. Det doftar, smakar och känns. Tammsvik är alla känslorna på en och samma gång. Vi drivs av humor, mötesglädje och kreativitet. Vi tar humorn, och ditt möte, på allvar.

MÖTESPLATSEN SOM TAR HUMORN OCH DITT MÖTE PÅ ALLVAR!
Allt kan hända. Allt är möjligt. Kreativa konferenser, fartfyllda fester, mångsidiga möten, exklusiva event. Även om du inte vet exakt vad som väntar när du kommer hit kan du vara säker på
att det är början på något fantastiskt. Välkommen till Happy Tammsvik, ett annorlunda konferenshotell nära Stockholm, Arlanda – nära dig.

Happy Tammsvik med personal

ÅLBRUNNA GÅRD

Ålbrunna gård är en liten gård i utkanten av Stockholms län i Upplands-Bro kommun. Vi säljer honung från egen bigård och ägg från våra frigående höns. Vi säljer också en del egenodlade ekologiska grönsaker.

Vi slungar honung flera gånger varje sommar och därför har vi olika sorters honung beroende på var bina hämtat sin nektar.
Försommarhonungen brukar vara en mycket ljus mild honung som blir mångas favorit. Den slungas någon gång i juni. Bina har hämtat sin nektar i bl a fruktträdens blommor, i hallonblom och maskroser och mycket annat som blommar på våren och försommaren.
I juli blir det, om vi har tur, lindhonung. Då fylls slungrummet av en ljuvlig doft som vi närmast kan beskriva som pepparmynta. Lindhonungen är den bästa ”förkylningshonungen” och har t o m ännu bättre antibakteriella egenskaper än vanlig honung.
Ibland blir det bladhonung. En mörk, lite syrlig, karamellaktig honung med karaktäristisk smak. Årets sista slungning sker någon gång i augusti.

Välkomna och kontakta oss innan ni tittar förbi då vi inte har några särskilda öppettider!

Karina med personal

Ladan ÖRÅKER

Ladan på Öråkers Gård erbjuder en helhetsupplevelse i härlig gårdsmiljö för hela familjen.
På gården finns olika verksamheter med det gemensamma intresset för hållbarhet, hantverk, konst, närproducerad mat och biologisk mångfald.

Besök vårt mysiga café, kika in i matboden med produkter från småskaliga producenter, hälsa på hos våra djur och strosa runt bland odlingarna. Inne i Ladan hittar du också noga utvalda kläder, unik inredning och vackra möbler.
Varmt välkomna!

Ebba med personal

AKTIVITETER I STOCKHOLM

Vi är aktivitetsföretaget för allt roligt man kan göra tillsammans. Det kan vara barnkalas, 50-års fest, möhippa, svensexa, kick-off, företagsevents och mycket annat. 

Vi har allt ifrån hoppborgar, vattenrutschbanor, bubbleballs, golfsimulator och mycket annat. Vi har även ett aktivitetscenter i Kungsängen dit man kan komma och leka om man bara bokar i förväg.
Varmt välkomna!

Johan med personal

VILLA ASKE KONFERENS

Idylliskt och idealiskt nära Stockholm och Arlanda ligger Villa Aske – Sveriges närmaste och mest kompletta konferensanläggning. Här präglas atmosfären av värme och kärlek till Italien. Klassisk italiensk arkitektur i vacker svensk natur, avskilt men samtidigt nära, alla moderna faciliteter mitt i en historisk idyll. 

Hos Villa Aske kan du boka konferens med italiensk känsla. Oavsett om det handlar om ett mindre ledningsgruppsmöte, en stor kick-off eller en flerdagarskonferens ska allt från logistik till teknik fungera smidigt och problemfritt. Hos oss får ni allt ni behöver för en konferens – dessutom med en unik historia och italiensk känsla. Varmt välkomna! 

Villa Aske med personal

THORESTA HERRGÅRD

Thoresta Herrgård är ett litet privatägt konferenshotell naturskönt beläget i Bro nära Stockholm. Här blir du bemött av intresserade och engagerade människor som med sitt värdskap gör sitt yttersta för att våra gäster skall trivas. 

Uppmärksam service, engagerat bemötande och fantastisk mat är utmärkande kännetecken för Thoresta Herrgård.
Varmt välkomna!

Thoresta med personal

GÄLLÖFSTA KONFERENS

På Gällöfsta Konferens och Herrgård hittar du hotell, restaurang och konferensanläggning. Här är allt utformat från en mental tallriksmodell för hjärnan. 

Det är inget vi har hittat på själva utan är baserat på hjärnforskning och handlar om att få balans mellan avkoppling, rörelse, reflektion, lek, fokusering, umgänge och sömn. Vi lovar att det även kommer få ditt hjärta att klappa!

Varmt välkomna!

Charlotte med personal

ALMARE STÄKET HERRGÅRD

Almare Stäkets läge med närheten till Stockholm och Arlanda, anläggningens faciliteter och skilda verksamheter, tillsammans skapar det fantastiska förutsättningar för att arrangera olika event.

I herrgården erbjuds en unik möjlighet till enskilda möten i originalmiljö från sent 1700-tal, utan att störas av någon. Knappt tre mil nordväst om Stockholm, med Arlanda på behändigt avstånd och vackert beläget vid Mälaren.

Varmt välkomna!

Caroline med personal

GLASBOLAGET I BRO

Glasbolaget är en plattform där visionen är att öka intresset för glas som material, samtida glaskonst/konsthantverk/design och att det skapas fler innovativa projekt och objekt kring glas. 

Glasbolaget har som mål att i alla steg arbeta miljömedvetet för en hållbar framtid för svenskt glas.
Vill du prova på att blåsa glas? Att blåsa glas är en spännande upplevelse som även är en bra och uppskattad gåva. Upplevelsen innebär att du med hjälp av kunnig glasblåsare får personlig handledning i att blåsa och forma varmt glas.
Du får möjlighet att arbeta med ofärgat eller färgat glas och dom flesta gör en skål, vas eller dekorationskula. Objektet måste sedan kylas ned långsamt och kan skickas mot fraktkostnad eller hämtas under ordinarie öppettider eller enligt överenskommelse.

Glasbolaget med personal

Lejondals Slott

Sagoslottet Lejondals Slott är beläget vid Lejondalssjön i Bro, norr om Stockholm. Med inspiration av det bästa från England har vi utvecklat en hel destination av olika upplevelser för konferens, weekends och bröllop.

Upplev The Manor House Spa – en grön oas med en varm pool, bastu och utsikt över sjön. I baren serveras GT och brittisk champagne. Varje morgon dukas en slottsfrukost med engelsk touch upp och på utvalda helger serveras ett Afternoon Tea värt en omväg.

Robert med personal

SKANDIAMÄKLARNA KUNGSÄNGEN

Din mäklare i Upplands Bro

Letar du efter boende i Upplands-Bro? Eller tänker du sälja? Då är du varmt välkommen hit för en kostnadsfri värdering eller ett förutsättningslöst möte! 

Vi är ett sammansvetsat gäng i Upplands-Bro och vårt kontor ligger på Skolvägen 33. Med vår goda lokalkännedom och erfarenhet av bostadsförsäljning strävar vi alltid efter att våra kunder ska göra en så lönsam affär som möjligt. Vi som sitter här bor själva i området och älskar vårt Upplands-Bro. Det tror vi att du och kommande spekulanter också gör!

Eric med personal

PULS AKTIVITETER

Puls grundades 2001 med affärsidén att erbjuda äventyr, upplevelser och aktiviteter.
Målgruppen är företag, konferensanläggningar, eventföretag, bokningsbolag samt privatpersoner.

Totalt utför Puls ca 2 000 arrangemang per år, där det passerar ca 100 000 deltagare. Tyngdpunkten ligger på äventyrsarrangemang och konferensaktiviteter men även event’s, Kick-Off’er samt konferenspaket av olika slag finns på menyn.
Vi är idag ca 15 heltidsanställda guider som jobbar året runt. Dessutom har vi ytterligare ca 40 stycken guider på Puls under olika arbetsformer och med sin egen speciella färdighet.
Vi genomför allt från fartfyllda och roliga äventyrstävlingar till lugna och gruppstärkande arrangemang.

PULS med personal

BRO FÖRSAMLING

Mer info kommer inom kort.

Bro Församling med personal

VACKER HY

Nina är auktoriserad hud & SPA terapeut samt massör.

Du hittar Ninas fina salong i Kulturhuset i Kungsängens centrum. Bokning sker på tel: 070-776 05 11 alternativt kan du boka direkt på nedan länk.

Mail: nina@vackerhy.com

BOKA DIREKT<

Varmt välkommen!

 

Nina

UPPLANDS-BRO KOMMUN

Varmt välkommen till en fantastisk kommun!

Upplands-Bro ligger i hjärtat av Mälardalen och är en av Storstockholms naturskönaste kommuner.

Läs mer på vår hemsida. 

Upplands-Bro Kommun

Stödmedlemmar

BROTEC

På Ditec i Bro finns certifierade fackmän som sätter en ära i att ta hand om dig och din bil på bästa sätt
Ett Ditec® lackskydd är en typ av lackkonservering eller även kallat en lackförsegling så har Ditec i Bro 4 olika varianter i vårt utbud. Ceramic Ultra, Ceramic Plus och Ceramic Light som är keramiskt lackskydd där Ceramic Ultra har marknadens längsta och ärligaste garantiprogram, hela 9 års systemgaranti, Ceramic Plus har 6 års garanti och Ceramic Light har 3 års garanti.
Den fjärde behandlingen är Ditec® Original som är polymerbaserat lackförsegling och är den mest beprövade lackkonserveringen på marknaden och har även 9 års garanti.

Vi har även utöver lackförsegling Fälgbehandling, glasbehandling samt läder och textilbehandling för bilens interiör som även inkluderas i våra premiumbehandlingar. Välkommen in!

Johan med personal

KINTORE KOMPETENS

KINTORE KOMPETENS erbjuder tjänster för fastighetsägare – medverkan vid utveckling, etablering, bygg, konvertering, planer, förvärv och försäljning. Rådgivning, kontakter, förhandling. Hjälp att förstå processer, hitta lägen och få rätt tempo i affären.

Tjänster för kommersiella hyresgäster inom lokalförsörjning och etableringsstöd hänvisar vi till systerföretaget Dickson Kompetens AB – www.dicksonkompetens.se

Birgitta & Rolf

SPARBANKEN I ENKÖPING

Välkommen till Sparbankens kontor i Kungsängen. Här möts du av personlig service och goda råd gällande ditt företags- eller din privatekonomi. 

Öppettider
Måndag-fredag 10-15
Kontantärenden: måndag-fredag 10-12

Johan & Helene med kollegor

HANDELSBANKEN I KUNGSÄNGEN

Vi ser det som självklart att sätta oss in i våra kunders förutsättningar, utmaningar och möjligheter. Endast då kan vi ge riktigt kvalificerad rådgivning och vara ett bra stöd. Som kund kan du välja att göra dina bankärenden på ett bankkontor, digitalt eller över telefon. Vill du träffa oss utanför våra ordinarie öppettider? Hör av dig så bokar vi in en tid som passar dig.

Välkommen.

Öppettider
Måndag 10:00 – 15:00
Tisdag   10:00 – 15:00
Onsdag 10:00 – 15:00
Torsdag 10:00 – 15:00
Fredag  10:00 – 15:00

Anna med kollegor

FÖRETAGARNA I UPPLANDS-BRO

Företagarna Upplands-Bro
Välkommen till din lokala Företagarna-förening
Vi ingår i Sveriges största företagarorganisation med 60 000 företagare och vill skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag – i vårt närområde och i hela Sverige.

Företagarna

Vacker hy

Varmt välkommen till Vacker hy i Kungsängen. 

Din hy- och SPA terapeut Nina Lindblom har alltid tyckt om att ta hand om människor och se till att de mår bra. För att du ska må bra måste alla fyra hörnstenar komma i balans;

  • Kost
  • Motion
  • Mental avkoppling
  • Vård/behandlingar

Nina Lindblom

Scroll to Top